OKULUMUZ TARİHÇESİ

06.07.2022 176

Okulumuz 1969-1970 Eğitim öğretim yılınca İnece Ortaokulu olarak açılmıştır. 1986 yılında Sayın Yılmaz TATOĞLU ve Sayın Mehmet TATOĞLU tarafından eski okul binasının yanına 7 derslikli ek bina yaptırıldıktan sonra Hakkı Tatoğlu Ortaokulu ismini almıştır.

1990-1991 Eğitim Öğretim yılında sekiz yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretim uygulaması ile "ilkokul " ve " ortaokul" ibareleri "ilköğretim okulu" olarak değiştirilmiş; İnece İlkokulu ve Hakkı Tatoğlu Ortaokulu birleştirilerek İnece İlköğretim Okulu'na dönüştürülmüştür. 2012 yılında zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla birlikte okulumuz İnece Ortaokulu ismini almıştır.

Okulumuz 7 derslik 1 fen laboratuvarı, 1 Bilişim Teknolojileri laboratuvarı, 2 İdare odası, 1 Öğretmenler odası, kütüphane ve akıl zeka oyunları sınıfı, araç gereç odası ve yemekhaneden oluşmaktadır. Okulumuzun ısınma sistemi kömürlü kaloriferdir.